VR, QR a Scottie v hodinách AJ

 

Ne všichni žáci se zúčastnili lyžařského kurzu, tak aby nezůstali sedět doma, podívali jsme se společně do Londýna. V hodinách angličtiny jsme se za pomocí VR brýlí (brýle pro virtuální realitu) a QR kódů podívali do ulic hlavního města Anglie.

Žáci se rozdělili do dvojic, dostali pracovní list, připravili si své mobilní telefony a dali se do práce. Nejprve si museli načíst jednotlivé QR kódy, které byly připraveny různě po třídě. Tam se jim načetly zadané webové stránky, ve kterých měli za úkol vyhledat různé informace (otevírací dobu muzea, cenu vstupenek na London Eye, výšku a jméno nejvyšší budovy v Londýně, tituly některých členů královské rodiny atd.) Poslední QR kód je zavedl k VR brýlím, na kterých zhlédli pětiminutovou prohlídku Londýna a měli zaznamenat několik odpovědí do pracovního listu. Někteří si uvědomili, že vyhledávání informací na cizojazyčných stránkách není tak jednoduché. Tato dovednost se jim určitě bude hodit i v budoucnu, proto se v dohledné době společně podíváme na další hezká místa.

Po výletě nám zbyl i čas na blokové programování v angličtině pomocí deskové hry Scottie Go! Sestavit jednotlivé bloky na hrací desku, naskenovat do aplikace v mobilním telefonu a čekat, jestli robot Scottie splní úkol na jedničku bylo další zpestření našich společných hodin.

Mgr. Petra Kochrdová