Preventivní program – kyberšikana

Ve čtvrtek 10. 10. 2019 jsme měli my žáci II. NG preventivní program o kyberšikaně. V první hodině jsme si napsali jmenovky. Potom následovaly odpovědi na otázku: „Jak dlouho strávíte na sociálních sítích denně?“ K tomu nám Barča, která tento program vedla, řekla pár slov.

Dále jsme si povídali o tom, co bychom chtěli a nechtěli dělat při těchto hodinách. V druhé hodině jsme se dozvěděli, co to vůbec kyberšikana je, a jak bychom se proti ní měli bránit. Následoval jeden krátký dokument.

Ve třetí hodině jsme si zahráli hru. Byli jsme rozděleni do dvojic, každý dostal úkoly, které směrovaly k tomu, aby jeden z druhého dostal určité informace a věci. Po hře jsme si ukázali stránky, kam se můžeme obrátit ohledně kyberšikany.

V poslední čtvrté hodině jsme se podívali na krátké video o věštci v Belgii. Po videu následovala hra se židličkami. Tato hra bavila celou třídu. Všem se tento program líbil a dozvěděli jsme se zajímavé věci.

                                                                                                        Lenka Ženíšková, II. NG

Dne 10. října se naše třída II. NG zúčastnila akce organizace Do světa na téma „Kyberšikana“. První hodina probíhala tak, že jsme si na lístečky napsali svá jména, jak chceme oslovovat. Lektorka Bára kreslila na tabuli obrázky se zákazy, které bychom měli dodržovat během čtyř hodin. Také jsme hráli hry, například židličkovanou nebo hru s čísly. Dělali jsme chatovací okénko a Bára nám ukazovala linky, na které bychom se mohli obrátit při problému s šikanou a kyberšikanou. Tato akce se mi moc líbila.

                                                                                                       Magdaléna Hronková, II. NG