Zpráva z pobytu

Milé spolužačky, milí spolužáci, můj pobyt je nyní již za polovinou a pomalu přichází jaro. S ním přichází i pěkné počasí a ulice Pasova se zaplňují turisty.

     Všední dny ve škole utíkají rychle a momentálně je v několika předmětech náplní výuky tvorba, ať už skupinových nebo samostatných, prezentací a projektů, kterých se také účastním. Konkrétně v biologii jsme tvořili prezentace na téma poruchy příjmu potravy a v hodinách ekonomie jsme vymýšleli vlastní business plány. Hodně zajímavé mi přijdou hodiny němčiny, kde podrobně rozebíráme knihy, které jsme všichni museli přečíst.

     O víkendech trávím čas s hostitelskou rodinou nebo kamarády po Pasově a jeho okolí. V Pasově jsem objevila skvělé podniky, které mi moji němečtí spolužáci ukázali a krásná místa. Jedním z nich je Mariahilf, což je poutní místo s krásnými výhledy na Pasov. S rodinou hrajeme spoustu německých deskových her, a podnikáme i sportovní aktivity, jako třeba lezení na lezecké stěně nebo jsme navštívili jump arénu.

     Další výlet, který jsme s rodinou podnikli, byl výlet do Mnichova, kde jsme navštívili různé památky. Ke článku jsou i fotky, kde můžete vidět Frauenkirche, tedy katedrálu zasvěcenou Panně Marii, která vyčnívá svými dvěma stometrovými věžemi, dále novogotickou Novou radnici na náměstí Marienplatz a Anglickou zahradu, která má větší rozlohu než Central Park. K večeru jsme navštívili ještě Olympiaturm (televizní věž) v Olympiaparku, kde jsme poté pokračovali na akrobatické a taneční představení Feuerwerk der Turnkunst, které mě opravdu ohromilo. Návštěvu Mnichova si ještě zopakuji v dubnu spolu s dalšími studenty z projektu EUREGIO a se dvěma mými německými spolužačkami.

     V poslední době jsem měla i několik návštěv a vždy se ráda podělím o krásy Pasova a bavorskou kulturu.

                                                                                                     Sára Šídlová, 2. VG

První dojmy ze studijního pobytu