Druhé dojmy ze studijního pobytu

Milé spolužačky, milí spolužáci, druhý měsíc mého pobytu je za mnou, a tak je na čase se s vámi podělit o další zážitky. Ve škole teď píšeme velké testy, kterým říkají klauzury a mimo školu podnikám různé aktivity s rodinou, se spolužačkami nebo s jinými studenty, se kterými jsem se v rámci projektu EUREGIO seznámila.

     V Pasově momentálně začíná vánoční sezóna, to znamená, že je tu spoustu trhů a výzdoby. S rodinou jsem zatím navštívila dva vánoční trhy i mimo Pasov, a to ve Fürstenzellu a v Bad Füssingu. V Pasově jsem již na trhy samozřejmě také párkrát zašla. Vánoce nás čekají i ve škole ve formě dobročinného vánočního trhu, na který si každá třída připraví nějaký svůj stánek nebo stanoviště a proběhne rovněž vánoční koncert školního orchestru.

     Další školní akcí, která je už za mnou, je muzikál Hänsel und Gretel. Na tomto představení pracovali studenti z hudební větve, semináře z výtvarné výchovy a školní divadelní skupiny skoro celý rok. Muzikál se mi opravdu líbil a velmi mě překvapilo, že může něco tak pěkného a propracovaného vzniknout pouze v rámci jedné školy.

     Se spolužačkami jsem už několikrát byla buď v kavárně, restauraci nebo v kině a jsem ráda, že mě třída mezi sebe přijala.

     Minulý víkend jsem měla opravdu naplněný. V pátek večer začal návštěvou jedné z bývalých studentek v mojí hostitelské rodině. Pak jsme s rodinou navštívili Ulm, protože se tam konala jedna gymnastická soutěž a obě moje sestry z hostitelské rodiny se věnují gymnastice. Vraceli jsme se během sněhové kalamity až pozdě v noci.  V neděli jsme posléze vyrazili do malého městečka v Rakousku, kde se konal vánoční trh, na kterém jedna sestra z hostitelské rodiny hrála na housle.

     Moje pocity z pobytu jsou opravdu velmi dobré a jsem vděčná, že můžu být součástí.