Exkurze Norimberk

Žáci kvarty a septimy se zúčastnili exkurze do německého Norimberku, kde navštívili Muzeum norimberských procesů a vánoční trhy. Přečtěte zhodnocení této akce přímo od studentů.

Lukas Houdek

Byl to dobrý výlet, dlouhá cesta, ale stálo to za to.

Katka Toncarová

Během našeho výletu v Norimberku jsme navštívili muzeum nacismu a vánoční trhy. Cesta tam i zpátky byla sice dlouhá, ale všichni studenti se nakonec spokojeně a s novými zážitky vrátili zpět.

Matěj Hudák

Atmosféra na vánočních trzích byla skvělá. Dlouhá cesta se určitě vyplatila.

Kateřina Borovková

Na exkurzi se mi líbilo to, že se dokázalo zkombinovat něco poučného, ale i zábavného. Velmi mě zaujaly trhy. Byly větší, než jsem čekala, a dokázala jsem nasát vánoční atmosféru.

David Šimák

Exkurze byla dobrá. Nejvíc se mi líbilo náměstí v Norimberku. Trhy byly nádherné.

Marek Kapusta

Exkurze se mi líbila a užil jsem si ji. Muzeum s audio-průvodcem byla má nejoblíbenější část.

Šimon Fryš

Na exkurzi se mi nejvíce líbila návštěva tradičních norimberských trhů.

Kamila Tenderová

V Norimberku jsme navštívili muzeum nacismu, které bylo velmi naučné. Poté jsme vyjeli do centra města, ve kterém se konaly vánoční trhy, panovala zde příjemná atmosféra.

Šárka Celerinová

Na exkurzi se mi nejvíce líbily vánoční trhy, bylo to trochu něco jiného než v Česku, byly krásně nazdobené a obrovské. Muzeum, které jsme navštívili, se mi také moc líbilo, ale mrzelo mě, že byla otevřená jen malá část.

Jiří Šídlo

Byl to dobrý výlet. Líbily se mi hlavně trhy, stánek fotbalového klubu 1FC Norimberk, kde jsme si se spolužáky nakoupili čepice, šály nebo jiné věci s logem klubu z Norimberku.

Hana Kochrdová

Výstava, na které jsme byli, se mi zdála velmi zajímavá. Trhy by měly po tmě lepší atmosféru, ale to vůbec nevadilo, i tak to bylo pěkné. Potěšila mě paní prodavačka ve Starbucks, která nejspíš pocházela ze Slovenska. Určitě bych se tam jela podívat ještě jednou. Zajímavostí je, že každý rok prodávají svařák v jiném hrnečku. Ochutnala jsem palačinku se sýrem, bylo to zase něco jiného než na českých trzích. Cesta dlouhá, ale vyplatila se.

Karolina Vojíková

Sedmého prosince jsme my, kvarta, společně se sextou a s několika studentkami maturitního ročníku oktávy, navštívili město Norimberk, přesněji muzeum nacistických trestných činů a nejhezčí adventní trhy na světě. Jmenují se Christkindlesmarkt. Cesta nás nepříjemně překvapila svou délkou. Celkově výlet hodnotím pozitivně, odnesla jsem si cenné zkušenosti s dorozuměním se německy, je to velice obtížné. Moc se nám líbily letošní hrníčky. Určitě se vrátíme.

Kateřina Hazuková

Exkurze v Norimberku se mi velice líbila. Nejvíce mě zaujaly trhy a tradiční německé pokrmy. Pokud se exkurze bude opakovat, chtěla bych jet ve večerních hodinách.