S ANGLIČTINOU DO KRAJE

Ve dnech 7. a 9. února 2023 se studenti Gymnázia Vodňany zúčastnili okresního kola olympiády v anglickém jazyce ve Strakonicích.

Letos nás v kategorii III.B reprezentovali Petr Landa (3.VG), Denisa Ivančovová (1.VG) a Julie Fleischmanová (2.VG). Všichni se umístili na velmi pěkných místech.

V kategorii I.B jsme letos do okresu vyslali Gabrielu Valentovou (I.NG), Mikuláše Vobra (II.NG) a Emu Kaiferovou (II.NG). Gabriela Valentová v nemalé a nelehké konkurenci zvítězila a přivezla do Vodňan krásné 1.místo. Také Mikuláš Vobr zabodoval a umístil se v těsném závěsu za ní na 2. místě.

V kategorii II.B za naši školu soutěžili Tomáš Hrdlička (IV.NG), Marek Kapusta (III.NG) a Matěj Hudák (III.B). Tomáš byl naším želízkem v ohni. Jako ostřílený a zkušený soutěžící nezaváhal a celou kategorii s přehledem vyhrál. Je to pro nás velká radost a pro Tomáše zasloužený úspěch, protože tato kategorii je první, ze které vítěz postupuje do krajského kola. Budeme tedy Tomášovi držet palce, aby se mu dařilo i tam.

Všem studentům děkujeme za účast, gratulujeme k velmi dobrým znalostem anglického jazyka a všem vítězům blahopřejeme a těšíme se na jejich další úspěchy.

Mgr. Milena Čejková