CENA IVONY BŘEZINOVÉ 2022 PRO …

Když jsem v loňském školním roce opět nabídla svým žákům účast v několika literárních soutěží, objevila se řada zájemců. Čas běžel, někteří přinesli nějaký svůj příspěvek, jiní zapomněli, nebo to vzdali. Uzávěrky byly posunuty, čas na tvoření prodloužen, nakonec jsem v dubnu posílala textů jen pár. Konkrétně do soutěže Cena Ivony Březinové na téma Tajemství školních lavic jen dva. Uteklo téměř půl roku a o to větším překvapením pro nás bylo, když se v mailu objevila tato zpráva:

Dobrý den,

rádi bychom Vás informovali o výsledcích IV. ročníku literární soutěže Cena Ivony Březinové.

Porota vyhodnotila zaslaná díla a v každé kategorii vybrala 10 vítězných prací. Vaše práce byla z téměř sto třiceti soutěžních prací vybrána mezi vítěze kategorie 15-18 let, gratulujeme!

Předávání cen proběhne ve středu 21. září 2022, v Zrcadlové kapli Národní knihovny, od 10-12h. Odpoledne proběhne od 13:00 do cca 16:00 h. beseda vítězů se spisovatelkou Ivonou Březinovou.

Není co dodat. Radost je to veliká. Z celého srdce gratuluji studentce nyní již kvinty Pavle Stlukové k tomuto velkému úspěchu. Bude mi velkou ctí Páju do pražské Národní knihovny doprovodit na předávání zasloužené výhry a také i na besedu s paní Březinovou, která adresuje svá díla právě dětem a mládeži.

Ráda bych tímto pozdravila všechny studenty a studentky a povzbudila je k tomu, aby psali a účastnili se soutěží, protože trpělivost růže přináší a jednou to vyjde. Pája je toho důkazem! A kdyby ne, tak je to každopádně zkušenost k nezaplacení.

Pájo, velká gratulace a za mě DÍKY!

Mgr. Zdenka Vavrušková, Ph.D.