Exkurze 3.VG

V pondělí 20. června ráno jsme se vypravili na školní výlet na chatu pana Truhláře. Poté, co jsme vlakem dojeli do zastávky Spálenec, přišla na řadu náročnější část cesty. Z posledního kousku civilizace jsme přes louky a lesní cesty nakonec přeci jen došli do našeho cíle.

Po nutném odpočinku jsme se vrhli na stavění stanů, a protože tato činnost vyčerpala nejen naše fyzické, ale i psychické schopnosti, následovala další relaxační pauza. Během relaxování jsme přečkali krátkou bouřku a poté nás přijela zachránit Eliška Truhlářová s výborným obědem.

Odpoledne se naše třída rozdělila na dvě skupiny: jedna se vydala hledat civilizaci (a zařídit nutné nákupy) do Volar a druhá se vydala na průzkum nejprve potoka a následně nedalekého Arnoštova, do kterého, jak s oblibou říkal pan Truhlář, vedou všechny cesty v okolí. Po zdárném návratu obou skupin a rychlé svačině přišla na řadu příprava ohně na grilování. I přes občasný déšť jsme grilovali a následně seděli okolo ohně až do noci.

Po mrazivé noci a adekvátním posílení jsme sbalili stany a tentokrát už všichni dohromady jsme se vydali na procházku mnoha malebnými cestičkami v okolí. Došli jsme až (jak jinak) do Arnoštova a poté už jsme spěchali zpět na oběd. Najedli jsme se a po krátkém poobědním šlofíku jsme se znovu vydali na vlakovou zastávku do Spálence. Unavení, ale spokojení jsme dojeli zpět do Vodňan.

Tereza Šrámková 3.VG