Botanický kurz + video

Video z kurzu: https://youtu.be/4N7vSeZvnrU

Použité fotky a videa: Jůlča, Mgr. Truhlář

Editace vide: Adéla M.

Prezentace z kurzu: https://zsgvodnany-my.sharepoint.com/:p:/g/personal/petra_kochrdova_zsgvodnany_cz/EbHRXs8cju5HpyZT1UIOKwsBrHgT9JwkVknfyOhmxuPtAQ?e=NfI2wp

Je tu nový rok a s ním i další botanický kurz pro letošní kvintu. Tentokrát byl ale jiný než předchozí. Jelikož se kvůli nenadálé komplikaci s doteď bezproblémovým ubytováním nemohlo jet do CHKO Blanského lesa, museli si studenti poradit pouze v okolí Vodňan. Naším doprovodem byl již zkušený pan učitel Truhlář a pan učitel Sekyrka.  

První den jsme se vydali z areálu školy na výlet kolem vodňanských svobodných hor. Po celou dobu kurzu jsme fotili květiny, stromy, keře atd. do závěrečného fotoherbáře. S focením jsme začali hned první den. Cestu nám zpestřil pan učitel Sekyrka a jakožto učitel dějepisu nám ukázal židovský hřbitov za Pražákem. Počasí jsme měli skvělé a vrátili jsme se unavení a s plno fotkami. 

Druhý den se nám trochu pokazilo počasí a místo výšlapu na Skočický hrad jsme ve škole vyndali mikroskopy a jiné pomůcky a jali se zkoumat rostlinky, které jsme si dříve přinesli, blíže. Samozřejmě jsme si vše, co jsme viděli, pečlivě zapsali. Jakmile nám tento program skončil, šli jsme do naší třídy a zahráli si pár her. Když už byl čas večeře, zašli jsme si podle chuti na jídlo a pak zpátky do školy. Tento den se většina z nás nevracela domů, protože nám pan Sekyrka domluvil spaní ve škole. Večer jsme si zahráli fotbal, podívali na film, povídali si a šli spát.  

Třetí den bylo opět krásně, a tak jsme se konečně dočkali výletu na Skočický hrad. Čekalo nás spoustu kopečků i kopců, ale cestu nám zpříjemnilo stádo krav s telátky. Na hrad jsme úspěšně došli a po krátkém zdržení jsme se vydali zpátky. Panovala příjemná atmosféra, takže jsme si tu a tam i zazpívali. Do Vodňan jsme se vrátili unavení ale s dobrou náladou.  

Za mě byl tento kurz povedený a sloužil nám i jako takový druhý adaptační kurz. 

Lucie Němečková, 1. VG