IQ kroužek v Techmanii

V sobotu 23. dubna jsme se s naším kroužkem vypravili na celodenní výlet do plzeňského vědeckého centra Techmania. Cestou jsme určili průměrnou rychlost našeho rychlíku R626 Rožmberk na 70 km/h a potom už nás čekala technika, věda a zábava…

Já osobně jsem byla nadšená z 3D planetária, kde jsme měli objednaný film Jsme vetřelci. Společně jsme obdivovali ohnivé tornádo, tento pokus totiž plánujeme uskutečnit i u nás ve škole 😊.

Přestože někteří byli v Techmanii už poněkolikáté, bylo stále co objevovat a zkoušet. Věda hrou nás prostě baví!

Mgr. Klára Hunešová

V Techmanii se mi velice líbilo, asi nejatraktivnější byly exponáty s názvy Film, mohli jsme tam vidět jak se natáčí scénky z filmů, také mě moc bavila show se suchým ledem. Nejvíce se mi líbil 3D film s názvem Jsme vetřelci, kde jsme viděli vysvětlení a teorie o tom, jestli jsme ve vesmíru sami, nebo ne.                                                                                                      Lukáš Houdek

V Techmanii to bylo moc hezké a zábavné. Jsou tam zajímavé hlavolamy a hry. Nejvíce se mi líbilo, když jsme s Fandou, Matějem a Ondrou stavěli velkou věž z kostek, která měla odolat zemětřesení a byla vyšší než Matěj!

Rozarie Kostěncová

V celé Techmanii se mi nejvíce líbilo planetárium. Bylo plné různých aktivit, her, prototypů a modelů, které se člověk mohl sám i vyzkoušet. Bylo tam i 3D kino. Dále se mi líbila nakloněná místnost, část Pohyb a hřiště pro děti….

Adéla Roučková