Den s němčinou

  Ve čtvrtek 22. dubna proběhl také u nás na gymnáziu DEN S NĚMČINOU online. Některé třídy se zúčastnili speciálního programu připraveného k tomuto dni Goethe Institutem. Program měl několik různých částí a také byl rozlišen dle jazykové úrovně účastníků. Na online koncertu se například účastnilo i kolem 280 virtuálních návštěvníků. Samozřejmě není nikdy možné zavděčit se všem, přesto věřím, že tento program byl příjemnou změnou v distanční výuce, obohatil studenty o novou slovní zásobu, dal příležitost slyšet „živou“ němčinu a zpříjemnil jim tak dopoledne. 

Mgr. Zdenka Vavrušková, Ph.D.

Zde je zpětná vazba některých studentů:  

 Ve čtvrtek se naše skupina německého jazyka zúčastnila online koncertu populárního hudebníka HerrH. Zpíval písničky, kterým jsme mohli i my jako začátečníci s němčinou trochu porozumět. Po koncertu jsme se přesunuli na Zoom, kde jsme spolu s našimi učitelkami komunikovali přímo sHerrHDozvěděli jsme se o něm spoustu věcí a nechali jsme mu přečíst pár českých jazykolamů.                                                                                            

                                                                                                     Zuzka Bačová, II.NG     

Když jsem se na koncert připojila, říkala jsem si jaká to bude hloupost. Německý jazyk navíc také nepatří k mým nejoblíbenějším předmětům. Když však začali zpívat, až jsem se divila, jak dobré to bylo. Němčina se mi v písničkách líbila o hodně více a oba dva páni mluvili opravdu hezky. Moc se mi koncert líbil a určitě to bylo skvělé odreagování od online hodin. Jsem moc ráda, že nám paní učitelka zařídila něco takového.                             

                                                                                         Martina Kopencová, III.NG

My ze sexty a kvarty jsme se v rámci Dne s němčinou zúčastnili workshopu Němčina v hudbě. Hodinový program vedli členové kapely Munich Supercrew, kteří s námi nacvičili jednu z jejich písniček. Používaná slovíčka jsme znali, a tak jsme se mohli soustředit na výslovnost, na kterou byl workshop převážně zaměřený. Bylo fajn slyšet rodilé mluvčí, i když jen online, a moci s nimi pomocí chatu alespoň trochu komunikovat. Děkujeme Goethe centru za uspořádání Dne s němčinou i v online formě!                                                                                                                                                                                                                            Eliška Lohonková, 2. VG