ŠPRECHTÍME I PO ŠKOLE

  Ve středu 14. 4. proběhl kroužek němčiny jinak než obvykle. Vzhledem k současné situaci se žáci nemohou zúčastnit slíbené exkurze do Německa a není ani možné uskutečnit návštěvu německých žáků na našem gymnáziu. Proto jsme se s kolegyní ze strakonické partnerské školy rozhodly tyto akce žákům alespoň trochu vynahradit a umožnit jim, aby se se svými kamarády z projektu Společný jazyk – společná budoucnost poznali alespoň virtuálně.  

     Na začátku meetingu jsme si zahráli Quizlet live ve smíšených teamech, čímž si žáci jednak procvičili slovní zásobu, jednak se navzájem maličko seznámili. Poté se v připravené prezentaci představila nejprve strakonická škola, poté naši žáci. Každý o sobě řekl pár vět v němčině.  

    Setkání bylo prima, proběhlo v příjemné atmosféře a v závěru jsme se domluvili na dalším online meetingu, který proběhne příští středu – tentokrát i s našimi partnery z německého Grafenau :o) Všichni se již moc těšíme a studenti si připravují prezentaci, v níž představí sebe i naši školu.  

                                                                            Mgr. Zdenka Vavrušková, Ph.D. 

foto z teams