Pub Quiz

V úterý 30. 3. jsme se během hodiny angličtiny s několika spolužáky zúčastnili online hry Pub Quiz. Vytvořili jsme dva čtyřčlenné týmy a přihlásili se do online schůzky přes aplikaci Zoom.  Soutěžilo s námi asi 25 dalších skupin z jiných škol. Každá skupina měla svého kapitána, který do aplikace Kahoot zadával odpovědi, na kterých se členové shodli. Otázek bylo okolo 30, z různých oblastí, např. historie anglicky mluvících zemí, či zeměpis. Hra Pub Quiz se nám moc líbila, z otázek jsme se dozvěděli zajímavé informace a zpestřili si tak dlouhotrvající distanční výuku.  

Lucie Majerová, 3. VG

Do soutěže Pub Quiz byly přihlášeny čtyři týmy v mladší kategorii – tercie a kvarta a dva týmy v kategorii vyšší – gymnázia . Otázky byly v angličtině a byly zaměřené na anglicky mluvící země  – historie, zeměpis, literatura, gramatika, výslovnost, současné problémy jednotlivých zemí.  Žáci kvarty získali deváté, třinácté, čtrnácté a sedmnácté místo z 28 přihlášených týmů.

Ve vyšší kategorii jsme měli dva týmy z 3. VG. První tým ve složení Klecán, Laněk, Laněk, Veselý získal krásné čtvrté místo a tým děvčat ve složení Kašparová, Majerová, Prajerová, Zuzaňáková obsadil páté místo z 26 soutěžních týmů.  Všem účastníkům gratuluji a děkuji za velmi pěknou reprezentaci naší školy.           

Mgr. Petra Kochrdová