Live Classes aneb angličtina s rodilými mluvčími on-line

Již od ledna probíhají v rámci online hodin angličtiny také hodiny s rodilými mluvčími a to díky nakladatelství Pearson ve spolupráci s  BBC. Třídy se účastní tzv. Big live lessons na vybraná témata. Nabídka lekcí je rozdělena podle věku žáků a jejich úrovně znalosti angličtiny. Každá lekce trvá 60 minut.

V hodinách angličtiny se předem  věnujeme seznámení se s tématem, slovní zásobou a pracovními listy, které jsou k lekci na dané téma k dispozici. V hodině s lektorem jsou žáci aktivní, odpovídají do chatu, nahrávají své odpovědi na Padlet, dělají interaktivní cvičení a hodiny se jim velmi líbí.

Mgr. Petra Kochrdová

Komentáře žáků k hodině na téma “Street art: Graffiti”:

“Ze začátku jsem se bála, že to bude nějaká nudná přednáška, kde budeme muset sedět a poslouchat celou jednu hodinu, ale nakonec to byla zábava a uteklo to strašně rychle. Klidně bych i šla na další podobnou Live lesson, byla zábavná a dostala jsem komentář na svůj názor na graffiti od lektora, takže to beru jako úspěch. Moc jsem si to užila.”

Sandra Lexová, IV. NG

“Líbilo se mi to, překvapilo mě, že jsem rozuměl každém slovu, co Michael řekl. Líbil se mi program, ten Padlet, i to skládání vět. Určitě bych se rád zúčastnil další.”                                                                   

Marek Heřman, IV. NG

Pan Michael Brand byl velmi milý. Hodina byla zaživná a poučná. Také rychle utekla, což mě mrzelo, ale nedá se nic dělat. Graffiti by se nemělo brát za nelegální, ale také záleží na tom, jestli to s uměním bere daný člověk vážně. Kdyby byla příležitost zúčastnit se další takové hodiny, určitě se zúčastním.

Dieu Linh Ngo, IV. NG

Moc se mi to líbilo. Michael byl skvěly a moc milý. Ze začátku jsem měla trochu strach ale nakonec to byla skvělá zkušenost. Štvalo mě že se to někdy sekalo a jak nás bylo opravdu moc tak na tom Padletu to všechno skákalo hrozně rychle, ale jinak to bylo skvělé. Dalo mi to určitě to že jsem poznala umělce Banksy a určitě bych se ráda zúčastnila zase. Určitě bych chtěla natočit to video. A myslím, že zbytek dnešního dne budu mluvit zase jen anglicky s britským přízvukem 😀   

Adéla Madarová, IV. NG