Výlet do Pasova

    Dne 23. 5. 2019 jsme s kroužkem německého jazyka jeli do Pasova. Náš výlet začal v 8:00, kdy jsme se všichni sešli na zadním dvoře ZŠ a Gymnázia Vodňany. Pak jsme vyrazili na cestu. V autobusu bylo z mého pohledu velmi veselo a stihli jsme si zahrát různé hry i si zazpívat. Cesta trvala něco přes dvě hodiny.

    Na nádraží nás přivítali studenti z Pasova a šli jsme k radnici. Tam jsme se rozdělili do česko-německých skupin a dostali instrukce ke hře „Pasov rallye“, která byla v plánu. V podstatě jsme chodili po Pasově a snažili se odpovědět na otázky, které byly na papíře, který jsme dostali. Otázky byly napůl česky a napůl německy, takže to pro nás bylo trochu těžké. V tu dobu byly v Pasově menší záplavy, takže jsme nemohli splnit všechny úkoly.

    Ve stanovenou dobu jsme se všichni sešli na náměstí a šli do místní školy na oběd. Podle mě byl velmi dobrý. Poté nás provedli po škole a na závěr prohlídky jsme si zahráli další hru. Jen jsme ji dohráli, rozloučili jsme se s některými pasovskými žáky a jeli na vyhlídku na hradby, odkud bylo vidět celé město. Byl tam opravdu moc krásný výhled. Před odjezdem jsme stihli zajít ještě do velkého obchodního domu na menší nákupy. No a pak už nás čekala zpáteční cesta. Myslím, že se tento výlet povedl, počasí nám skvěle vyšlo a byla to zábava.   

                                                                                                                                      Lucie Němečková

 

      Ve čtvrtek ráno jsme se sešli na výlet do Pasova. Cesta byla dlouhá, ale díky WI-FI  a kamarádům v autobuse rychle uběhla. Když jsme dorazili do Pasova, setkali jsme se s Němci a hráli hru po Pasově. Bohužel byl Pasov zrovna trochu zatopen, a tak jsme na nějaká místa nemohli jít.

    Když hra skončila, šli jsme do jejich školy. Tam jsme se naobědvali a vydali se na prohlídku po škole. Museli jsme ji ale zkrátit, protože jejich škola je hodně velká. Obzvláště nás zaujaly některé místnosti, které v naší škole nejsou, například meditační místnost, hudebna nebo kuchyňka. Ve společenském sále jsme si pak zahráli hru. Šlo o to, že jsme museli postavit pyramidu pomocí háčku na provázcích. Každý jsme měli jeden provázek a museli jsme se vzájemně cizojazyčně domlouvat a spolupracovat.

    Po hře jsme se ještě jeli podívat na vyhlídku, odkud jsme viděli Pasov ze shora. Pak následoval krátký rozchod v obchodním centru a cesta domů. Do Vodňan jsme dorazili kolem 18:30 a odešli jsme domů. Výlet se nám líbil, určitě na něj nezapomeneme.

                                                                                                                                            Alena Klinecká