Středoškolský pohár v lehké atletice

Blatná 18. 9. 2018 – okresní kolo

V úterý 18. září 2018 se zúčastnili studenti Základní školy a Gymnázia Vodňany okresního kola středoškolského atletického poháru v Blatné.
Závodníkům a závodnicím se dařilo zlepšovat osobní rekordy a dosahovat velmi pěkných výsledků.

Kristýna Vondrášková se umístila první ve skoku dalekém výkonem 436cm, a druhá společně s Annou Klineckou, Eliškou Cinádrovou a Eliškou Procházkovou ve štafetě na 4x200m. Eliška Cinádrová skončila druhá ve skoku dalekém výkonem 432 cm. Anna Klinecká třetí ve skoku vysokém (130cm). V dalších disciplínách se naše atletky umisťovaly těsně pod stupni vítězů, dobrou formu dokládá i celkové 3. místo v družstvech (bodový zisk 4466b.a rozdíl pouhých 87 bodů na druhé místo).

Družstvo chlapců bylo složeno z věkově mladších závodníků soutěže. Nejlépe reprezentoval Radek Zíka, který zvítězil ve vrhu koulí výkonem 11,62m a Martin Hrubý druhým místem ve skoku dalekém a výkonem 522cm. Třetí místo ve skoku vysokém získal Ondřej Kulíř s výkonem 166cm. Čtvrté místo obsadila chlapecká štafeta ve složení Heřman – Hrubý – Brož – Zíka.

Hoši v celkovém bodování družstev obsadili v Středoškolském atletickém poháru celkové 4. Místo (4838 bodů) především z důvodu neúčasti dvou atletů ráno při odjezdu. Jejich místa v dílčích disciplínách tak museli zaplnit zbývající závodníci.

Všem závodníkům děkuji za reprezentaci školy.
                                                                                                                                              Mgr. Radek Čejka

 

no images were found