Slavnostní vyhlášení soutěže Mladý módní návrhář 2018

První jarní den, ve středu 21. 3. 2018, pět studentek gymnázia reprezentovalo naši školu v Třeboni na slavnostním vyhlášení výsledků jihočeské výtvarné soutěže. V jejím 23. ročníku žáci základních škol navrhovali oděvy na téma “Naše svátky”, nebo módu inspirovanou prostředím kouzel a tajemna “Abrakadabra”. Celkem šest našich studentek upělo se svými nápady ve více jak šesti stovkách přihlášených obrázků – z I. NG Sandra Lexová a Monika Kačerová, z II. NG Kateřina Šlosková a Angelina Shcherbanyuk a z IV. NG Tina Zuzaňáková a Anna Kavanová.

Pořadatelská škola OA, SOŠ a SOU Třeboň přichystala pro všechny vítěze zajímavý a bohatý program. Slavnostní zahájení zpestřilo duo studentek ZUŠ Třeboň, které na příčné flétny zahrály náročnou moderní skladbu a potom už následovovalo námi netrpělivě očekávané předávání diplomů a gratulace vítězným žákům základních škol. Tím to rozhodně nekončilo, dále byli oceněni studenti pořadatelské školy ve dvou soutěžích vyhlášených přímo pro ně – kreslené návrhy a samostatně ušité modely, které si autoři sami předváděli. Dále byly prezentovány kolekce ušitých šatů, které v průběhu roku středoškoláci v hodinách zhotovují. První část programu byla završena občerstvením, aby hosté měli dostatek sil k následné návštěvě výtvarných ateliérů. Čekalo nás zde spousta zajímavých workshopů a dílniček, kde si žáci pod dohledem studentů a pedagogů pořadatelské školy mohli vyrobit různé doplňky z plsti a textilních materiálů, nebo si vyzkoušet ruční vyšívání rybími šupinami (tradiční jihočeská krojová technika). Pro odvážnější byl k dispozici i klasický šicí stroj nebo speciální vyšívací stroje… Na chodbách jsme si mohli prohlédnout vystavené výtvarné práce zdejších studentů a načerpat inspiraci do dalšího ročníku soutěže.

 

Potom nás již čekala cesta zpět k domovu. Našim studentkám se zajímavý a inspirativní program líbil a doufáme, že se zúčastní i v příštím roce a že se s nimi zapojí i více dalších studentů.

Mgr. Lucie Jílková

 

https://gymnaziumvodnany.cz/2018/04/11/mlady-modni-navrhar-2018-vyhlaseni/