Když se zadaří…

    Ve středu 21.9. jsem navštívila přenádhernou Zrcadlovou kapli Národní knihovny v Praze, abych si zde vyzvedla Cenu Ivony Březinové. Byla jsem moc ráda, že mě mohla doprovodit moje bývalá třídní učitelka Zdenka Vavrušková. Měly jsme možnost se osobně setkat a popovídat si s paní Březinovou, která mě pasovala mečem na rytířku a podepsala nám knihy. Předsedkyní poroty byla paní Markéta Dočekalová, která je nejen spisovatelkou, ale zároveň učitelkou tvůrčího psaní. Zajímavým hostem byl například ředitel nakladatelství Albatros. S paní učitelkou jsme se po vyhlášení šly podívat na Karlův most a Staroměstský Orloj. Celý den jsem si moc užila a doufám, že si to budu moci zase někdy zopakovat.

                                                                                                   Pavla Stluková, I. VG

   Atmosféra předávání byla kouzelná a paní Březinová senzační. Nutno dodat, že Pája dostala krásné knihy, spisovatelský zápisník, jedinečnou sadu propisek s vlastním jménem a také poukaz na „Kurz tvůrčího psaní“ agentury Mám talent, který vede právě lektorka Mgr. Markéta Dočekalová. Největším dárkem však byl pro Páju jistě pocit zasloužené odměny a obrovská zkušenost. Srdečně gratuluji, děkuji za prima den a přeji Páje, aby jí tento její spisovatelský koníček vydržel a nebála se psát.

Každý z vás se může stát nadějným mladým spisovatelem, chce to jen psát, psát a psát. Vytrvat a nepřestávat, přečkat chvíle, kdy se nedaří a je zapotřebí škrtat. Zaručeně vám pomůže, když budete hodně číst a získávat tak inspiraci a zkušenosti.

Aktuální téma soutěže vyhlásila Ivona Březinová v závěru předávání cen a zní: „(Zas) Na poslední chvíli.“ Tak s chutí do toho😊

                                                                                Mgr. Zdenka Vavrušková, Ph.D.

Sborník vítězných povídek jsme pro vás z Prahy přivezly, k zapůjčení je u kolegyně Kochrdové.

https://www.psanipomaha.cz/cz/cena-ivony-brezinove/vysledky-ctvrteho-rocniku/