Erasmus+ ABE – mobilita na GV

V minulém týdnu proběhla na naší škole dlouho plánovaná mobilita z projektu Erasmus+ s názvem Acting For a Better Europe. Navštívili nás kolegové a žáci z partnerských škol v Portugalsku (ze dvou škol), Itálii, Německu a Maďarsku.

 

Vše začalo příletem a příjezdem všech účastníků v neděli 27. 3. 2022. V pondělí ráno jsme se sešli ve škole, kde jsme zahájili týden přivítáním paní ředitelky a podívali jsme se společně na připravené prezentace jednotlivých škol. Poté jsme se pustili do seznamovacích aktivit a prohlídky školy. Naše škola se všem velmi líbila, nejen vybavení tříd – jak stávajících, tak nového pavilonu, ale také uvítali možnost se ve škole přezouvat, odložit věci do šatních skříněk či kabinetů. Po obědě následovala prohlídka města Vodňany. Večer si žáci ve volném čase domluvili společnou návštěvu Družby a zahráli si bowling.

V úterý byl na programu celodenní výlet do Prahy, kde na ně čekaly zkušené průvodkyně s bohatým programem a samozřejmě rozchod s možností nákupů či návštěvy kavárny.

Ve středu byli žáci rozděleni do pěti pracovních skupin a každá se věnovala nějakému tématu spojenému s naším projektem. Odpoledne pro nás paní ředitelka spolu se studentkami z kvinty připravily workshop loutkového divadla, což sklidilo velký úspěch, a také jsme měli možnost absolvovat prohlídku Střední rybářské školy. Den byl programem nabitý, přesto jsme ještě zvládli navštívit město Písek, s vyučujícími jsme prošli město a došli si na společnou večeři, zatímco si žáci zahráli několik her v Laseraréně.

Ve čtvrtek ráno jsme vyrazili směr České Budějovice, kde jsme měli objednanou prohlídku planetária, která je velmi nadchla. Pokračovali jsme do Českého Krumlova, kde na nás čekal pan průvodce, který dokázal žáky zaujmout různými příběhy a historkami. Po společném obědě byl prostor pro rozchod po městě a následovala prohlídka Klášterů včetně interaktivní prohlídky. Cestou domů jsme se ještě museli zastavit podívat na osvícenou Hlubokou.

Páteční dopoledne věnovali žáci dokončení svých projektů, učitelé pracovali na evaluaci a plánování dalších mobilit. Odpoledne proběhlo slavnostní ukončení mobility prezentací všech prací a předáním certifikátů účastníkům projektu. S vyučujícími jsme si na závěrečné večeři užili spoustu legrace, někteří žáci vyrazili do kina, někteří na maturitní ples či na večeři.

Na závěr bych chtěla poděkovat všem rodinám, které poskytly hostům ubytování, všem žákům za spolupráci a aktivní účast, a hlavně kolegům za podporu a pomoc s přípravou celého týdne.

Mgr. Petra Kochrdová

Výsledky naší práce si můžete prohlédnou zde: Výstupy

Hodnocení celého týdne žáky ze: Feedback