Green Hearts živě z Polska

Erasmus logo
Den pátý
V pátek jsme měli přednášku o “zero waste” životním stylu. K obědu jsme v jídelně jedli řepovou polévku a rybí karbanátek s bramborem a zelím. Poté jsme městkou hromadnou dopravou dojeli do Silesia Center, největšího obchodního centra v Polsku. Nakupovali jsme zde dvě hodiny. V půl čtvrté probíhalo slavnostní rozloučení, které bylo moc hezké. K večeru jsme ještě šli na rozlučkový večer, kde se zpívalo karaoke. Dobře jsme se tam bavili. Na hotel jsme se vrátili kolem deváté hodiny. 
Den čtvrtý

Dnešní den jsme zahájili prezentací o důsledcích obezity a o možnostech, jak jí předcházet. Poté jsme kreslili plakáty zaměřené na problematiku balení potravin. Po obědě jsme vyjeli autobusem na bio farmu. Nejdříve jsme měli přednášku o polských tradicích, poté jsme si ukazovali tradiční výrobu zelí. Čekala nás projížďka na voze taženým koněm a výroba zelí. K večeru jsme stříleli z luku a hráli přetahovanou. Den jsme zakončili večeří na bio farmě.



 
Den třetí
Třetí den jsme zahájili prohlídkou bývalého uhelného dolu v Siemianowickiem Centru kultury, kde jsme se dozvěděli, jak náročná je a byla práce horníka. Poté jsme navštívili luxusní sídlo majitele dolů. Po obědě jsme sázeli ovocné stromy a keře na školní zahradě. Navštívili jsme také nedaleké bowlingové centrum. Následovala přednáška o zdravé výživě. Den jsme ukončili večeří připravenou polskými rodiči.
 
Den druhý
 
Den první
 
Vybraní studenti ze sexty se vydali to Polska a takhle zahájili první den:
Po výtečné snídani v hotelu jsme se přesunuli do místní školy, kde jsme se se všemi přivítali. Se studenty z Polska a Slovenska jsme se vydali do centra města, prohlédli jsme si místní památky, navštívili jsme museum a zkusili jsme si lekci golfu. Kde jsme zjistili, že profesionální golfisti, zřejmě nebudeme. ? Krásný, ale náročný den jsme zakončili v pizzerii a těšíme se na zítřejší celodenní výlet do Krakowa.