SOUTĚŽ KAMARÁDI – MÄRCHEN IN FREMDSPRACHEN 2020

 Soutěž jsme nevzdali ani v „koroně“, byla to výzva

     Soutěže se zúčastnili žáci tercie a kvarty našeho Gymnázia ve Vodňanech. Na projektech pracovali od září v hodinách NJ, AJ a VV. Vzhledem k momentální situaci kvůli covid-19 udělali velkou část práce na projektech doma. V hodinách cizích jazyků si žáci vybrali pohádky z různých čísel časopisu Kamarádi, přečetli si je v češtině i cizích jazycích a promýšleli techniky zpracování tématu výtvarnou formou. Poté originální texty přeložili většinou také i do AJ a NJ, které se na naší škole vyučují. Část práce na projektech probíhala také v rámci našeho volitelného kroužku NJ. Někteří využili možnosti internetu pro překlad do dalších jazyků a také je velmi bavilo převádět texty do QR kódů.

    Žáci si práci na projektech velmi užívali, motivovaly je úspěchy v soutěži v loňském roce a také jim velmi sedlo vybrané téma :o)

    Velmi si ceníme této soutěže, neboť žáky podporuje k práci v kolektivu, učení se cizím jazykům, rozvíjení slovní zásoby – a to nejen při výuce, seznamování se s novými výtvarnými technikami, přemýšlení o recyklaci materiálu a hledání nových možností IT.

     Kolegům, kteří vyučují estetiku, děkujeme za spolupráci a pomoc.

    Soutěže se zúčastňujeme již poněkolikáté a budeme se těšit zase na další ročník. Snad již v příhodnějších podmínkách, kdy budeme moci více pracovat přímo ve škole.

                                                       

                                                                       S pozdravem Zdenka Vavrušková a Petra Kochrdová

                                                                             s třídami tercie a kvarta (Gymnázium Vodňany