Jak vypadá zákulisí Kouzelné školky?

         Naše exkurze do ČT započala srazem ve škole po druhé vyučovací hodině, přešli jsme na autobusové nádraží, kam s mírným zpožděním přijel autobus z Českého Krumlova.

Po příjezdu do Prahy nás ihned čekala exkurze po části z mnoha budov České televize, kromě toho, že jsme se dostali na natáčení Kouzelné školky, kde jsme viděli průběh scény, a mimo jiné zjistili, že natočit jen krátkou scénu se šnekem, není vůbec jednoduché, jak to může vypadat na našich televizních obrazovkách, dostali jsme se i do různých filmových studií, odkud pochází snímky jako například Anděl páně nebo pořad Zázraky přírody.

         Po hodině a půl dlouhé prohlídce jsme měli čas na občerstvení, hned jak jsme ale dojedli naše svačiny, vyrazili jsme do Zbraslavského zámku, kde na nás čekal obrovský štáb, který připravoval živý přenos Fokusu Václava Moravce. Nejdříve jsme měli krátkou přednášku v místním kostele, dále následovala hodinová pauza, kterou většina studentů i učitelů strávila v místní restauraci, protože venku byla příšerná zima.

         Jakmile jsme se vrátili z pauzy, šli jsme se usadit, před samotným vysíláním proběhla zvuková zkouška se všemi šesti hosty a moderátorem pořadu Václavem Moravcem. Po cca dvou hodinách živý přenos skončil.

         Na cestu domů jsme se vydali co nejdříve to šlo, všichni studenti i učitelé se z této velice jedinečné a zajímavé exkurze vrátili v pořádku.

                                                                                                 Jakub Klecán, 2. VG