Ars Electronica Center – Linec

V úterý 17.12.2019 jsme my – třídy sekunda, tercie, kvarta a pár studentů ze sexty a septimy vyrazili na dvouhodinovou cestu do Lince. Náš hlavní cíl byl Ars Electronica Center, což je výstava různých elektronických exponátů v Rakousku. Program začal v 11:00 s tím, že nás paní průvodkyně hodinu prováděla muzeem a poté jsme se přesunuli do místnosti, kde se půl hodiny promítal prostor vesmíru ve 3D. Po promítání jsme si mohli projít celou budovu a opustili jsme ji po hodině a půl. Následoval dvouhodinový rozchod po městě a z Lince jsme autobusem odjeli po čtvrté hodině odpolední.

Výlet se mi velice líbil, zvláště Ars Electronica, jelikož jsem budovu viděla již několikrát večer, ale nikdy jsem neměla možnost se podívat dovnitř.                                                                                                       Dieu Linh Ngo, III. NG

 

Dne 17. 12. jsme jeli se třídou do Lince. Vyrazili jsme ráno v 7:30 a vrátili se skoro v 19:00.

Když jsme přijeli do Lince, tak jsme šli od autobusu do Ars Electronica Center, kde jsme se nejdříve asi hodinu mohli sami libovolně pohybovat, pak následovala prohlídka s paní průvodkyní. Byli jsme například v místnosti, kde jsme dostali do dvojic tablety, se kterými, když jsme namířili na obrázek, tak se kolem toho obrázku ukázaly 3D efekty. Nebo jsme byli v místnosti, kde byl klavír za cca 4 milióny korun, který hrál sám a na který jsme si mohli zkusit zahrát a „naučit“ ho něco, co pak může sám hrát.

Potom jsme šli na náměstí, kde jsme měli necelé dvě hodiny rozchod. Mohli jsme navštívit adventní trhy a něco si koupit. Kolem 16. hodiny jsme se vraceli k autobusu a jeli domů. Celý výlet se mi strašně moc líbil.        

                                                                                                                         Bára Samková, II. NG

Navození vánoční nálady

V úterý 17. prosince jsme se nejen celá třída, ale i většina studentů nižšího gymnázia zúčastnili návštěvy rakouského města Linz. Hlavním cílem našeho celodenního výletu bylo Ars Electronica Center, kde jsme měli objednanou zajímavou prohlídku. Zabývají se zde nejen umělou inteligencí, ale i dalšími moderními technologiemi, které jsme si mohli v rámci interaktivní výstavy prohlédnout a vyzkoušet.

Další zastávkou naší cesty byly vánoční trhy, kde se dala skvěle načerpat atmosféra Vánoc, díky svítícím dekoracím a vůni linoucí se z každého stánku. Několik z nás dále také navštívilo obchody nedaleko náměstí a využilo je pro nákup dárků. Unaveni a plni vánoční nálady jsme se vydali na dvouhodinovou cestu domů.

                                                                                                                    Andrea Prajerová, III. NG