Florbalisté z Vodňan v okresu

Florbalisté z Vodňan po vítězství v základní skupině až na 7. místu z 15 družstev okresu v kategorii mladších žáků.

Dne 3. 12. 2019 ZŠ a Gymnázium Vodňany uspořádalo společně s AŠSK a finanční podporou města Vodňany Okresní kolo florbalu pro ZŠ v kategorii III – mladší žáci

Naši školu reprezentovalo 18 florbalistů, kteří byli nominováni z několika přípravných tréninků. Do okresního kola bylo přihlášeno celkem 15 škol. Družstvo ZŠ a Gymnázia postoupilo ze základní skupiny po velmi vyrovnaných výkonech všech účastníků do vyřazovacích utkání. ZŠ Čestice nebyla silným soupeřem, ale utkání skončilo remízou 1:1 a následovaly 3 samostatné nájezdy. V těch si o jeden vedl lépe soupeř a naše družstvo bohužel nepostoupilo dál. 

Přes výborný herní a týmový výkon, který viděli i rodinní příslušníci některých hráčů se bohužel zopakoval loňský scénář. Družstvo v průběhu celého turnaje prokazovalo, že právem patří v kategorii mladších žáků mezi kvalitní týmy okresu. Celkovým vítězem v chlapecké kategorii bylo opět družstvo ZŠ Dukelská Strakonice.

Nejlepší hráči: Jan Hryzbil (útočník), Jiří Šídlo (útočník), David Tlapa (útočník), Tomáš Říha (obránce)

Další účastníci:
 Moudrý, Pekař, Brož, Polívka, Tomášek Urchs, Hanus, Čížek, Sochor, Kačer, Fryš, Šídlo D.

 

                                                  Garant soutěže, pedagogický dozor a trenér Mgr. Radek Čejka

 

Florbalisté z Vodňan v kategorii starších žáků šestí ze 13 družstev okresu

Dne 5. 12. 2019 ZŠ a Gymnázium Vodňany uspořádalo společně s DDM Strakonice a finanční podporou města Vodňany Okresní kolo florbalu pro ZŠ v kategorii IV – starší žáci.

Naši školu reprezentovalo 15 florbalistů, kteří byli nominováni z několika přípravných tréninků. Do okresního kola bylo přihlášeno celkem 13 škol. Družstvo ZŠ a Gymnázia postoupilo ze základní skupiny 6 – ti družstev. Velmi vyrovnané výkony všech zúčastněných,  a jeden obdržený gól 10 sekund před koncem utkání  nás poslal do souboje o 5 místo.

Zde dostali příležitost všichni hráči, kteří do té doby odehráli méně času v předchozích utkáních, a opět jeden gól znamenal celkové 6. místo.
Družstvo v průběhu celého turnaje prokazovalo, že právem patří v kategorii starších žáků mezi kvalitní týmy okresu. To dokládá porážkou loňských vítězů a umístěním v horní polovině výsledkové listiny. 

Celkovým vítězem v této kategorii bylo družstvo ZŠ Dukelská Strakonice.

Nejlepší hráči: Eliášek Václav, Tlapa Filip, Hryzbil Jan, Mikoláš Pešek

Účastníci přehled:

Čajan Václav, Hort Vojtěch, Pravda Jakub, Nekovář Tomáš, Filip Lácha, Václav Polívka, Miroslav Mach, Benko Daniel, Stuchlík Slávek, Vojtěch Holý, Sládek Milan, Tlapa Tomáš, Moudrý Vojtěch, Polívka Václav

 

                                                  Garant soutěže, pedagogický dozor a trenér                                    Mgr. Radek Čejka