GALLI THEATER aneb Zahrajme si divadlo v němčině

Dne 8. 10. jsme byli s tercií v Českých Budějovicích. Od 9 hodin se hrálo představení „Dornröschen“ – „Šípková Růženka“ pro naši sekundu. Tercie mezitím hrála po městě hru. Od 11 hodin pak měla jiné divadelní představení tercie a my jsme také chodili po Českých Budějovicích a hráli hru, která byla super. Chodili jsme ve skupinkách po městě a hledali pomníky českobudějovických osobností. Měli jsme na to 90 minut. Když skončilo představení tercie, sešli jsme se u autobusu. Tento den byl skvělý. Škoda, že tomu německému divadlu jsme tolik nerozuměli, ale protože šlo o známou pohádku, obsah jsme pochopili. Dokonce dva naši žáci Filip a Vašek v představení účinkovali! Byl to super den. Divadlo doporučuji, byla to zábava :o)

                                                                                                                 Eliška Zíková, II. NG

Dne 8. října jsme se zúčastnili akce německé divadlo Šípková Růženka. Divadlo začalo v 9 hodin a trvalo hodinu. V představení vystupovali žáci naší třídy Vašek Trobl a Filip Trubka. Na toto divadlo jsme se v hodině němčiny předem připravovali s paní učitelkou. I když jsem mnohým slovíčkům nerozuměla, v principu jsem děj pochopila.

Poté jsme šli na náměstí Přemysla Otakara II. Měli jsme rozchod a ve skupinách jsme se zapojili do českobudějovické hry, při níž jsme hledali památníky osobností spojených s tímto městem. Měli jsme například za úkol vyfotit se u pamětní desky. Když jsme měli hotovo, mohli jsme si obejít náměstí a pak se sešli u kašny. Ve 12:30 jsme už čekali na autobus a po 13. hodině byli u školy. Tato akce se mi celkem líbila.

                                                                                                               Magda Hronková, II. NG

V úterý 8.10. jsme byli my II.NG a III.NG v ČB v kulturním domě na německém divadle. V úterý ráno jsme odjížděli autobusem ze školního dvora. Když jsme dorazili, II.NG šla na Šípkovou Růženku a III.NG měla rozchod, při kterém hrála hru po městě. Když jsme přišli do divadla, bylo docela plno. Divadlo začalo a mluvilo se jen německy. Do hry bylo zapojeno hodně lidí z hlediště, od nás také dva účinkovali na jevišti. Divadlo bylo zábavné a zlepšovali jsme si němčinu. Když divadlo skončilo, měli jsme rozchod a čekali jsme na tercii. Mezitím jsme měli hru po ČB.

Divadlo jsem si užil a doporučil bych ho.

                                                                                                                 Jakub Záruba, II. NG