NEDĚLNÍ VÝLET SEKUNDÁNŮ ZA KULTUROU aneb PŘEDSTAVENÍ „SATURNIN“

O letních prázdninách jsem měla příležitost zhlédnout výbornou divadelní interpretaci humoristického románu „Saturnin“ od Zdeňka Jirotky, u které jsem se opravdu velmi pobavila. Když jsem pak o pár týdnů později vytvářela tematický plán hodin českého jazyka pro svoji třídu sekundu, v němž je právě toto dílo obsaženo, zamrzelo mě, že žáci představení neviděli. Tato forma by pro ně byla lidově řečeno „lépe stravitelná“ než knižní román :o) Naštěstí netoličtí ochotníci hráli pro velký úspěch ještě další dvě představení, takže jsem oslovila děti a jejich rodiče a naplnili jsme velmi snadno balkón netolického divadla. Zde je pár fotek a komentářů k představení. Ačkoliv jsme se sešli k této literární akci v neděli, věřím, že si to sekundáni užili a že takto strávený nedělní podvečer přinesl také plody, které zužitkujeme při hodině literatury :o)                                           Mgr. Zdenka Vavrušková Ph.D.

V neděli 22. září jsme byli s paní učitelkou Vavruškovou v divadle v Netolicích na představení „Saturnin“. Sešli jsme se před pátou hodinou před radnicí a když jsme byli všichni, přesunuli jsme se do divadla, kde byl pro nás zarezervovaný celý balkón. Představení bylo velmi vtipné a po literární stránce opravdu nádherně zpracované. Celá akce se mi líbila a doporučuji ji.

                                                                                                                                                     Katka Machová

V neděli jsme se třídou vyrazili do divadla v Netolicích. Hrál se Saturnin od Zdeňka Jirotky a hráli jej netoličtí ochotníci. Představení jsem si moc užil, bylo to velmi vtipné. Herci se nedrželi jenom originálního díla, ale i zaimprovizovali. Vřele doporučuji.

                                                                                                                                                     Lukáš Sellner

Dne 22. 9. jsme jeli do Netolic na divadlo „Saturnin“. Sešli jsme se v 16:45 před netolickou radnicí. Představení bylo o sluhovi na lodi a moc se mi líbilo. Divadlo trvalo 90 minut a pak jsme se s rodiči vrátili zase domů.

                                                                                                                                                      Terka Hunešová