Medové vyrábění v primě

Ve čtvrtek 6. 12. to v primě tentokrát nejen bzučelo, ale také i vonělo jako ve včelím úle. Pátou a šestou vyučovací hodinu probíhala druhá část programu o včelách, která byla na rozdíl od minulé přednášky s besedou zaměřena více prakticky. Po úvodu o potřebě přibližovat se přírodě a chránit ji si žáci pod vedením p. Rotbauera a jeho manželky vyráběli voňavé ozdoby a svíčky ze včelího vosku. Děti vyrábění bavilo a mnozí využili této příležitosti k výrobě vánočního dárku pro své blízké.

                                                                                                                                             Mgr. Zdenka Vavrušková, Ph.D.

A jak to viděli žáci…

Vyrábění svíček a ozdob na stromeček

Ve čtvrtek jsme pátou a šestou hodinu místo vyučování vyráběli. Vyrobili jsme si svíčky a ozdoby. Například svíčky jsme vyráběli tak, že jsme si fénem nahřáli včelí vosk a dali jsme na rozehřátý plát včelího vosku knot a sbalili z něho svíčku. Ozdoby jsme vykrajovali formičkami. Měli jsme také možnost si zakoupit pláty včelího vosku domů. Všem, kteří si čtou tento článek bych chtěl popřát pohodové a krásné Vánoce.

                                                                                                                                                 Lukáš Sellner

Vyrábění ze včelího vosku

Ve čtvrtek nás navštívil pan včelař, se kterým jsme si vyrobili krásné a voňavé věci ze včelího vosku. První, co jsme si vyrobili, byly ozdoby na stromeček ze včelí plástve. Druhá věc, kterou jsme tvořili, byly svíčky. Zkusili jsme si dva typy. Oba dva typy svíček byly moc krásné, ale vyrobit je bylo těžké. Akce se mi moc líbila a bylo to dobrá zkušenost.                                                                                                                                                    Kateřina Machová I.NG