Jak jsme si zahráli v německé pohádce

„Dornröschen“ čili „O šípkové Růžence“

     Dne 8. 10. jsme byli se třídami sekunda a tercie na německém divadle v Metropolu v Českých Budějovicích. Hrála se známá pohádka „O šípkové Růžence“. Začali jsme se učit německý jazyk teprve před měsícem, takže jsme samozřejmě moc nerozuměli, ale krásně jsme si doplnili další slovní zásobu. Žáci se mohli samotné hry zúčastnit a zahrát si nejrůznější postavy. Mnoho sekundánů a jedna terciánka bylo vyvoláno, aby zahráli nějakou postavu. Hráli jsme: krále, královnu, trní, hodné sudičky (víly) a také zlou sudičku, prince. Vystoupení bylo zábavné, paní divadelnice byla velmi šikovná a uměla si s naší velmi malou slovní zásobou poradit. Vystoupení jsme si užili a do Vodňan jsme přijeli s dobrou náladou.

                                                                                                   Lucie Němečková a Lucie Pěchoučková, II. NG 

V pondělí 8. 10. jsme se my, studenti sekundy a tercie vodňanského gymnázia, zúčastnili divadla – německé pohádky v Českých Budějovicích “O ŠÍPKOVÉ RŮŽENCE”. Nebylo to jen tak obyčejné divadlo, protože ho nehráli herci, ale my studenti II. NG a III. NG a další studenti z ostatních škol. Přestože se učíme němčinu přibližně měsíc, základy jsme zvládli, řekla bych dobře. S detaily to bylo horší, ale přesto jsme si vyzkoušeli, že nemusíme rozumět perfektně německy a i tak jsme si rozuměli a užili si ještě spoustu legrace. Převážně na pódiu hrála sekunda. Celé představení, se zapojením nás studentů, bylo zajímavě připraveno a líbilo se mi.

                                                                                                            Karolína Lencová, II. NG

 

      Na divadlo „O šípkové Růžence“ v němčině („Dornröschen“) jsme jeli do Českých Budějovic. Hra byla zahrána nezvyklým, ale zajímavým způsobem. Na jeviště byli vyvoláváni někteří z nás diváků, kteří jsme měli jednotlivé scény zahrát. I když jsme nerozuměli všemu, představení jsme si velmi užili.

       .                                                                                                        Karolína Dvořáková, III. NG.

      Dne 8. 10. se třídy sekunda a tercie zúčastnily divadelního představení v Kulturním domě Metropol v Českých Budějovicích. Jeli jsme na představení „O šípkové Růžence“ v němčině, což bylo pro některé z nás překvapující, ale všichni jsme se těšili. Představení bylo zahráno velice zajímavou formou. Herci si zvolili několik diváků z publika a navigovali je, co mají dělat a říkat. Tento způsob hry nás zaujal a také jsme se dozvěděli několik nových slovíček. Představení jsme si moc užili a v pořádku se vrátili do školy. Děkujeme paní učitelce Vavruškové a Kochrdové za tento kulturní výlet a již se těšíme na další!

                                                                                                                   Sára Kopencová, III. NG

no images were found