Seznámení s “eTwinningem” v Budapešti

V termínu 27. 9. – 29. 9. jsem absolvovala eTwinning  seminář v Budapešti, jehož cílem bylo především seznámení se s touto platformou a navázání nových kontaktů pro další spolupráci na projektech.

Absolvovala jsem několik zajímavých seminářů a workshopů: „Industry 4.0 in education“, „How to eTwinn to Erasmus“, „A guide to eTwinning“, „Pocket code“, „Presentation of good practices“. Dozvěděli jsme se, jak by měl správný projekt vypadat, jak ho založit, jak najít partnerské školy z celé Evropy a společně s našimi a jejich žáky úspěšně projekt dokončit. To vše jsme mohli vidět i na ukázkách oceněných projektů. Vyzkoušeli jsme si jak si pomocí kódu na tabletu vytvořit vlastní pozdrav, který bychom mohli například poslat žákům z partnerské školy či krátkou hru. Mezi nejzajímavější workshopy patřil “Let´s explore virtual reality”, kde jsme si vytvořili vlastní virtuální prohlídku městem a pomocí smartphonů a brýlí pro virtuální realitu jsme se podívali do zajímavých měst. 

Toto třídennímu školení plné workshopů pro mne bylo velkým přínosem, získala jsem mnoho cenných informací i nových přátel a naše škola se díky tomu zapojila do eTwinningového projektu “Let Songs – Learning English Through Songs”, na kterém spolupracujeme se školami v Portugalsku, Maďarsku, Itálii a Turecku.

                                                        Mgr. Petra Kochrdová