Tercie v Techmánii

Ve středu ráno 27. února se studenti III. NG vydali na dlouho očekávanou exkurzi do západočeské metropole. I přes velikou natěšenost většiny třídy se více než čtvrtina žáků výletu nemohla zúčastnit. Důvodem byla nemilosrdně útočící chřipková epidemie, jež nekompromisně skolila 7 žáků, a tak se poslední přeživší vydali v neúplném počtu vlakem do Plzně. Po dvouhodinové cestě, která byla však pocitově výrazně kratší, jsme v mrazivém počasí vyrazili objevovat krásy Plzně. Jako první jsme narazili na Západočeské muzeum, poté jsme měli možnost vidět několik fakult Západočeské univerzity, jednu z největších synagog světa a v neposlední řadě Katedrálu sv. Bartoloměje, která se může pyšnit nejvyšší kostelní věží v České republice.

Po prohlídce města jsme zamířili směrem k Techmánii, po které jsme měli možnost se takřka 4 hodiny porozhlédnout po menších skupinkách. Mohli jsme si zde prohlédnout například obří jojo, gyroskop či si vyzkoušet práci televizní rosničky. Na závěr jsme ještě měli možnost navštívit jediné 3D planetárium v Čechách.

Po prozkoumání všech expozic jsme se oblékli a vyrazili na zpáteční cestu k vlakovému nádraží. Jako způsob dopravy jsme zvolili pohodlný a hlavně vyhřívaný trolejbus, poté jsme jen nastoupili do vlaku a vyrazili na cestu k domovu. Myslím, že mluvím za všechny, když řeknu, že se nám exkurze líbila.

                                                                                                                                 Vojtěch Brož, 3. NG

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Techmanie 1 (60) Techmanie 1 (15)

Techmanie 1 (6)

Více fotografií ve fotogalerii: https://gymnaziumvodnany.cz/2018/03/01/tercie-v-techmanii-27-2-2018/